Tony Attwood Konference 2023


 

Tony Attwood er en af verdens ledende specialister på autismefeltet. Han har en unik viden fra både sin omfattende kliniske praksis og er en anerkendt forsker.

 

Indhold for temadagen:

Vi glæder os til at holde en temadag om vigtige og aktuelle emner for autistiske mennesker, fagpersoner og pårørende.

 Vi har særlig fokus på autisme og kønsidentitet samt på piger, kvinder og den socialt rettede person med autisme, for autismens mange ansigter kommer til udtryk også i forhold til ens køn. Der er endvidere en klar stigning af udredning af voksne kvinder og mænd med autisme, som også er forældre til børn både med og uden autisme. Hvordan håndterer man sin forældrerolle som autist og er der særlige ting, man skal være opmærksomme på.

Piger og kvinder og socialt rettede mennesker med autisme har ofte en anden vej til udredning og opklaring af deres autismeprofiler. Nogle af de typiske (u-)bevidste strategier for piger og kvinder er camouflering og maskering af deres følelsesmæssige oplevelse af at være anderledes eller forskellige fra andre i deres omgivelser. Dette kan medføre belastningstilstande og lavt selvværd og dagens fokus er på, hvordan de kan få klarhed og hjælp til at passe på sig selv.

I disse år er der en stigning blandt autister som udvikler angst, stress og belastning, depression og egentlige ”depression-attacks” og det bliver en kamp i forhold til indre forpinthed og kravundgående adfærd, som de selv og pårørende ofte står magtesløse i forhold til. Temadagen har fokus på, hvordan mennesker på autismespektret får hjælp til at undgå og overkomme angst, stress og depression og særlig på, hvordan “systemerne” skal stoppe med at sætte mennesker med autisme under pres.

Viden om autisme er vigtigere end nogensinde før og vi glæder os til at tilbringe dagen med Tony Attwood og alle med interesse for området.

 

Program:

08.30-09.00 Check-in/Morgenbrød

09.00-10.20 Tema 1 – Piger og kvinder på autismespektret. Vejen til diagnose, særlige kendetegn og profiler, og hormonspejlet henover livsfaserne. Overvejelser i forhold til at være autistisk mor eller far til børn med autisme.

10.20-10.40 Pause

10.40-12.00 Tema 2 – Autisme, camouflering og maskering hos primært piger og kvinder og socialt rettede personer på spektret. Hvordan kan man forstå maskering og hvilke strategier er hjælpsomme, så man undgår at blive udbrændt?

12.00-13.00 Frokost

13.00-14.15 Tema 3 –  Autisme, stress, angst, depression og ”depression attacks”. Hvordan kommer angst og depression til udtryk hos autistiske mennesker og hvilken hjælp har man brug for? Hvordan påvirker stress og belastning autistiske mennesker, og hvordan kan man arbejde med sin livskvalitet samtidig med at man lever et liv i indre og ydre krydspres.

14.15-14.35 Pause med kaffe og kage

14.35-15.45 Tema 4 – Autisme, køn og identitet. De senere år har vist, at mange personer på autismespektret ud over neurodiversitet også forholder sig til kønsdiversitet. Hvordan finder man ud af hvem man er og hvilken støtte har man brug for i processen med at udvikle sin identitet fra pårørende, systemet og i forhold til sig selv?

15.45-16.00 Q & A with Tony Attwood

 

Målgruppe:

·      Fagpersoner

·      Autistiske mennesker

·      Pårørende

 

Dato:

D. 26. April 2023, Kl. 8.30-16.00

Location:

Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København S

Pris:

Kr. 1.800,- (inkl. forplejning)

 

Om dr. Tony Attwood:

Tony bor og arbejder i Brisbane, Australien, hvor han er klinisk psykolog og professor med speciale i autismespektrumtilstande. Tony har skrevet flere bøger og er en fantastisk formidler. Han præsenterer workshops og holder uddannelseskurser for forældre, fagpersoner og enkeltpersoner på autismespektret over hele verden og er en produktiv forfatter af videnskabelige artikler og bøger om emnet.

Obs! Temadagen foregår på et let forståeligt engelsk

 

Tilmeld her