Selvforståelseskursus (SFK)

Hvis man får en diagnose enten på autismespektret eller med ADHD/ADD, kan det være vigtigt at kende til forholdet mellem hvad der er normal udvikling, og hvad der er autisme/ADHD, og hvordan ens personlighed og udvikling er påvirket.

Psykologisk Ressource Center tilbyder et Selvforståelseskursus, hvor den enkelte person vil udforske sin egen personlighedsprofil med henblik på at kende til de mekanismer, som kan forårsage en anderledes måde at forholde sig til livet på, når man har autisme, Aspergers syndrom eller ADHD/ADD.

Med afsæt i at arbejde med hvordan hjernen fungerer og den kognitive terapi, hvor man lærer at arbejde med de situationer, som påvirker én og de tanker og følelser, som ligger til grund for ens adfærd, fokuserer forløbet på nye og mere hensigtsmæssige strategier, som er med til at styrke selvværdet.

Nogle børn, unge og voksne kan have svært ved at forstå, hvordan Autisme, Aspergers syndrom eller ADHD/ADD passer på dem selv, og derfor vil der i kurset være fokus på, hvordan autisme- eller ADHD/ADD-måden at tænke på, matcher til deres tankestil. Kurset er en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg og samtaler med deltageren.

Der er 12 sessioner, hvor 50% af tiden er oplæg og 50% er samtale. Hertil kommer 1 introsamtale og 1 opfølgningssamtale evt. med forældre, pårørende eller kontaktpersoner. Både oplæg og samtaler er individuelle og det bliver samlet set 14 samtaler.

Selvforståelseskurser er 100% individuelle forløb og opstart planlægges, når I kontakter os.

Målgruppe:
Normalt begavede personer med autisme spektrum forstyrrelse eller ADHD/ADD (herunder Aspergers syndrom og lignende diagnoser). Aldersgruppe fra 10 år.

Hvis du er interesseret i et Selvforståelseskursus, kan du kontakte vores visitation på:

Tlf: 3116 6305

Email: visitation@psyk-ressource.dk

eller på denne kontaktformular

Læs mere om vores visitation her

Pris: Kr. 16.500,-

Kontakt os

–  om opstart af selvforståelseskursus

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.