Lotta Skoglund Konference 2023


Piger og kvinder der starter med ”A” – ADHD, ADD og Autisme

 

Mange piger med ADHD/ADD – og/eller autisme – bliver overset og diagnosticeret langt senere i livet end drenge. Det kan have store konsekvenser for dem, og det er derfor vigtigt, at man kan spotte ADHD’en hos piger/kvinder, så de kan få den fornødne hjælp. På denne kursusdag kommer du i fagligt kompetent selskab med Lotta Borg Skoglund, overlæge og speciallæge i almen medicin og psykiatri.

Lotta Skoglund underviser på et letforståeligt engelsk, og hun forstår dansk. Lotta Skoglund har et højt fagligt niveau med enestående kapacitet for formidling af kompleks viden.

Symptomerne på ADHD/ADD ser anderledes ud hos kvinder, end de gør hos mænd. Ofte er kvinder med ADHD/ADD sværere at få øje på, og de bliver diagnosticeret senere end mænd – helt op til 11 ½ år senere. Det kan få store konsekvenser for et liv, da vi ser kvinder, som i årevis går rundt med en meget stærk følelse af, at de er dårlige til at leve, de får stress, og de udvikler selvdestruktiv adfærd. Men vi ser heldigvis også, at forståelse for egen diagnose og viden og værktøjer til at mestre den kan gøre en verden til forskel.

Piger og kvinder med ADHD/ADD lever ofte ikke bare med en stresset og forpint hverdag. I kraft af deres køn har de også en række ekstra udfordringer, som drenge og mænd med ADHD/ADD ikke oplever. F.eks. er diagnosekriterierne baseret på de symptomer, drenge og mænd har, og derfor får piger og kvinder typisk betydelig mindre hjælp i skolen, i sundhedsvæsenet og i psykiatrien.

Lotta Borg Skoglund har som læge og psykiater specialiseret sig i at hjælpe disse piger og kvinder. På kurset vil hun gennemgå de mange sider af ADHD/ADD – fra at beskrive, hvordan hjernen fungerer over hormonernes betydning og de mange, der er ramt af komorbiditet, til alle aspekter af hverdagen fra som pige at være teenager til at blive pensionist. Alt sammen suppleret med historier fra kvinder, hun har mødt i sin praksis.

Lotta Borg Skoglund siger:
”I løbet af mine år som læge og psykiater har jeg mødt mange piger og kvinder med udiagnosticeret ADHD/ADD, som har kæmpet så hjerteskærende hårdt for at få deres liv til at hænge sammen. Desværre har hverken forskningsverdenen eller sundhedsvæsenet været specielt interesseret i de særlige udfordringer, som disse piger og kvinder har, og kendskabet til deres særlige situation, er stadig skræmmende lav.”

 

Om oplægsholderen:
Lotta Borg Skoglund er overlæge i almen medicin og psykiatri. Hun har været med til at grundlægge organisationen SMART Psykiatri, der har flere afdelinger i Sverige, og hun er lektor ved Uppsala universitet.

Hun har bl.a. forsket i komorbiditet (at have flere diagnoser på én gang), hvilket er almindeligt i forbindelse med neuropsykiatriske tilstande. Hendes forskning spænder fra tidlige indsatser ved tegn på psykiatrisk sygdom hos børn og unge til skadeligt brug af alkohol og stoffer hos unge og voksne.

 

 

Program:

 

Onsdag d. 22. november 2023:

08.30-09.00 Check-in/Morgenbrød

09.00-10.20 Tema 1 – ADHD/ADD hos piger og kvinder; herunder viden om biologi, neurologi, hormoner og kultur. Viden om piger og kvinder med autisme bliver inddraget i alle relevante temaer.

10.20-10.40 Kaffepause

10.40-12.00 Tema 2 – Kendetegn og symptomer på ADHD/ADD hos piger og kvinder; hvordan bliver vi bedre til at opdage ADHD’en?

12.00-13.00 Frokost

13.00-14.15 Tema 3 – Særlige udfordringer og mulige følger ved ADHD/ADD hos piger og kvinder; hvordan opleves det, og hvilke konsekvenser har uopdaget ADHD/ADD?

14.15-14.35 Kaffepause

14.35-15.45 Tema 4 – Hvordan støtter og hjælper vi bedst piger og kvinder med ADHD/ADD? Hvad med medicin og andre remedier.

15.45-16.00 Evaluering og opsamling

 

Torsdag d. 23. november 2023:

08.30-09.00 Check-in/Morgenbrød

09.00-10.20 Tema 1 – Lotta Skoglund har udviklet The Functional Map, som hjælper til at gøre den enkeltes ADHD/ADD-profil tydeligere. Lotta vil gennemgå Funktionskortet, som vi har oversat til dansk, og der vil være øvelser og dialog.

10.20-10.40 Kaffepause

10.40-12.00 Tema 2 – ADHD/ADD Tool Box – Værktøjskassen til brug ved den femine ADHD/ADD og autisme i forhold til styrker og udfordringer med Selvværd, Søvn, Relationer, Økonomi, Misbrug, Stress, Kost og diæt, og andet.

12.00-13.00 Frokost

13.00-14.15 Tema 3 – Fokus på familielivet med ADHD/ADD. I disse år udredes mange kvinder, som også er mødre, og temaet vil sætte lys på de fordele og udfordringer, der følger med moderskab og familieliv.

14.15-14.35 Kaffepause

14.35-15.45 Tema 4 – Sammenfattende refleksioner for begge dage. Vi samler alle de spørgsmål, der er opstået på de to dage og Lotta vil besvare og perspektivere emnet om den femine ADHD/ADD og autisme profil.

15.45-16.00 Evaluering og opsamling

 

Målgruppe:

  • Fagpersoner
  • Personer med ADHD/ADD og autisme
  • Pårørende

Dato:

Onsdag d. 22. og torsdag d. 23. November 2023

Location:

Kedelhallen; Nyelandsvej 75A, 2000 Frederiksberg

Pris:

2 dages konference inkl. materialer og forplejning kr. 3.600,-

 

Tilmeld her