Gå til indhold

Kurser

Selvforståelseskursus

Hvis man får en diagnose enten på autismespektret eller med ADHD/ADD, kan det være vigtigt at kende til forholdet mellem hvad, der er normal udvikling, og hvad der er autisme/ADHD, og hvordan ens personlighed og udvikling er påvirket.

Psykologisk Ressource Center tilbyder et selvforståelseskursus, hvor den enkelte person vil udforske sin egen personlighedsprofil med henblik på at kende til de mekanismer, som kan forårsage en anderledes måde at forholde sig til livet på, når man har autisme, Aspergers syndrom eller ADHD.

Med afsæt i at arbejde med kognitiv terapi, hvor man lærer at arbejde med de situationer, som udløser negativ adfærd og de tanker og følelser, som ligger til grund for adfærden, fokuserer kurset på nye og mere hensigtsmæssige strategier, som er med til at styrke selvværdet.

Nogle børn og unge kan have svært ved at forstå, hvordan Aspergers syndrom eller ADHD passer på dem selv, og derfor vil der i kurset være fokus på, hvordan Aspergers/ADHD måden at tænke på, matcher til deres tankestil. Kurset er en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg og samtaler med kursisten.

Der er 12 sessioner i alt, hvor 50% af tiden er oplæg og 50% er samtale. Hertil kommer 1 introsamtale og 1 opfølgningssamtale evt. med forældre. Både oplæg og samtaler er individuelle.

 

Selvforståelseskurser er 100% individuelle forløb og opstart planlægges når i kontaktes os.

Læs mere