Gå til indhold

Nyhedsbrev fra Psykologisk Ressource Center

Af den

Det pibler og spirer frem alle vegne nu! Vi begynder endelig at tro på, at foråret er her, og i Psykologisk Ressource Center pibler og spirer det også med nye ideer og tiltag, som vi vil glæde os til at præsentere jer for i de kommende måneder.

Cyklusdyk?

For mange er foråret en tid, hvor vi søger mere ud i luften og lyset, og vi mærker, hvordan vores kroppe og biokemi har godt af den øgede lysmængde. For nogle er forårstiden netop nu med det tiltagende lys dog en udfordring for kroppen at vænne sig til – man man opleve et slags “cyklusdyk”, hvor det tager noget tid for kroppen og biokemien at regulere sig i forhold til det øgede lys. Oplever du at have det sådan for tiden, så vær opmærksom på ikke at stille for store krav til dig selv i denne tid og give dig selv hvile og gode oplevelser, indtil din krop finder sit biokemiske leje igen.

Hestekurser!

Hvis du elsker at være ude og måske er vild med heste, eller bare nysgerrig efter at kende mere til heste, så læs om muligheden for hestecoaching hos hos Vibeke Andersen på Egemosegård i Ganløse. Hestecoaching er en mulighed for bl.a. fintræning af sociale færdigheder og for at arbejde med kropsbevidsthed.

Hestekurser tilbydes på Egemosegård særligt også til børn og unge på autismespektret. Læs mere på vores hjemmeside – klik her.

Piger med autisme

I PRC har vi i år særligt fokus på piger og kvinder på autismespektret. Hvilke muligheder har man som pige/kvinde? Hvilke udfordringer? Hvilke særlige behov er der? Hvilken hjælp har man brug for?

I november 2011 afholder tidligere Videnscenter for Autisme, nu en del af Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri en konference om piger med autisme. Kirsten Callesen vil undervise begge dage på denne konference.

Du kan læse mere om konferencen og tilmelde dig her.

Workshops i april

  • Den 07. april holder vi en workshop for fagfolk om at afholde søskendekurser.

    Læs mere: Introduktion til at holde søskendekurser

  • Den 28. april holder vi introduktionsworkshop til KAT-kassen, et kommunikationsredskab for børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Denne workshop er fyldt, men allerede d. 14.6 afholder vi ny introduktionsworkshop til KAT-kassen – tilmeld dig allerede nu, hvis du er interesseret!

    Læs mere: KAT-kassen – introduktion

  • Den 07. juni afholder vi en workshop for dig, der kender til KAT-kassen, men gerne vil have feedback på din brug af den eller repeteret nogle af redskaberne.

    Læs mere: KAT-kassen – for øvede

Læs mere på om vore workshops på vores hjemmeside: www.psyk.ressource.dk

Mange forårshilsner fra teamet i Psykologisk Ressource Center