Gå til indhold

iPhone kan hjælpe personer med autisme

Af den

Den 30. november var Psykologisk Ressource Center vært for et inspirationsmøde, der fokuserede på nye digitale muligheder. Formålet var blandt andet at undersøge, hvordan det er muligt at bruge og udvikle nye digitale redskaber til gavn for personer med en Autisme – Asperger – ADHD profil, både i skolesammenhænge og i dagligdagen.

Der er allerede er designet programmer til iPhone og iPad, som er målrettede personer med en Autisme – Asperger – ADHD profil. De kan downloades via App Store på iPhone eller iPad.

Derudover var der fokus på hvordan, computerbaseret undervisning kan anvendes i et inklusionsbaseret skolesystem. Samt at iPad og Smart Phones kan bruges til kendte redskaber som Sociale Fortællinger, men også være basis for nye muligheder.

Muligheder med iPhone idag

Hvis du søger på ordene ‘autism’ eller ‘asperger disorders’ via App Store dukker adskillige programmer op, som du har mulighed for at downloade. Her er tre af de programmer, som vi finder sjove og nyttige:

ASD Timer – her får du et visuelt tidsur, der fungerer lige som Time Timer uret, som mange kender.

Stories2Learn – et program til at lave sociale historier med. Ved hjælp af egne billeder, lyd og tekst kan du kan sammensætte dine og familiens egne historier.

AutismXpress – et program som består af tolv ansigter, der kan være en hjælp til at genkende og udtrykke følelser i stil med Kat-kassens føleansigter.