Gå til indhold

Februar nyhedsbrev

Af den

Nu er januar måned ovre og lyset er allerede begyndt at vende en smule tilbage til vor nordlige halvkugle. For mange er vinteren med dens sparsomme lys en hård tid at komme igennem, og de fleste af os længes efter sollys og forårstegn!

Livshistorier der luner i vinterkulden!

I december 2010 har journalist Camilla Rau Petersen interviewet 2 familier med et barn med autisme, samt en ung mand med Aspergers Syndrom omkring deres liv med autismen. Det er der kommet nogle berigende og inspirerende interviews ud af, som vi vil anbefale jer at læse!

Læs mere: ‘Stolt af at være anderledes

Pigers profiler

Kirsten Callesen deltager i et spændende interview i Kommunernes Landsforenings aktuelle blad. Temaet er piger med autismeprofiler, og dette tema tager vi særligt alvorligt i Psykologisk Ressource Center i 2011, hvor vi bl.a vil være oplægsholdere på en konference om pige-profiler i efteråret 2011.

Læs mere: (PDF) ‘Danske Kommuner Profil-artikel‘ en artikel fra Danske Kommuners Nyhedsmagasin om Emilie


Tony Attwood i København i maj 2011

D. 26. – 27. maj 2011 afholder Psykologisk Ressource Center en 2-dages konference med Dr. Tony Attwood, den verdenskendte australske specialist på autismeområdet. Vi vil på det varmeste anbefale alle interesserede i at høre Tony Attwoods indsigtsgivende undervisning! Læs mere på vores hjemmeside om konferencen.

Læs mere: Tony Attwood konference

Har du Aspergers Syndrom og evt. ADHD, eller

Overvejer du om du har Aspergers Syndrom?

Ved du, hvad din diagnose betyder? Eller vil du gerne have information omkring hvad styrkerne og udfordringerne er, når man har Aspergers Syndrom og evt. ADHD? Psykologisk Ressource Center tilbyder Selvforståelseskurser til unge og voksne, der gerne vil hage øget selvindsigt og sparring i forhold til hverdagens udfordringer. Videre tilbyder vi Opklaringssamtaler til dig, der overvejer om du mon har en Asperger profil, hvor vi kan tilbyde en indledende screening, der kan hjælpe dig på vej. Læs mere om begge tilbud på vores hjemmeside!

Læs mere: Selvforståelseskurser

Læs mere: Opklaringssamtaler


Psykologisk Ressource Centers

Heldags workshops & kurser i 2011:

Vi tilbyder følgende workshops og kurser til både fagpersonale og private.

KAT-kassen og Sociale historier – hvordan bruger jeg redskaberne?

Vi tilbyder først og fremmest workshops i de velkendte pædagogiske værktøjer som KAT-kassen og Sociale Historier. Her tilbyder vi som noget nyt både introduktionskurser og nu også kurser for øvede brugere.

Læs mere: KAT-kasse – en introduktion, KAT-kasse – for øvede

Læs mere: At skrive sociale historier – en introduktion, At skrive sociale historier – for øvede.

Hvad er Autisme – Aspergers Syndrom?

Vi tilbyder endvidere Introduktionskurser til autisme og Aspergers syndrom – både for forældre og fagfolk, og som noget nyt tilbyder vi nu også autisme introduktion som et Bedsteforældrekursus og et Netværkskursus også.

Læs mere: Introduktion til autisme for forældre og fagfolk, for bedsteforældre, for netværkspersoner.

Er der sammenhæng mellem Autisme – Aspergers syndrom og Angst?

Vi har oprettet et særligt kursus om Autisme og angst, der giver en introduktion til hvorfor en del personer med ASF er påvirket af angsttilstande, og hvordan dette kan håndteres bedst muligt af personen selv og omgivelserne.

Læs mere: Autisme og angst

Hvad med søskende?

Søskendekurser for søskendebørn i familier med et barn med autisme er igen på listen over kursustilbud. Kurserne tilbydes både til mellemstore og unge søskende. Som noget nyt afholder vi et søskende-introduktionskursus for fagfolk, som gerne vil have inputs til at afholde lokale søskendekurser.

Læs mere: Søskendekursus

Læs mere: Introduktion til at holde søskendekurser (for fagfolk).

Rådgivning til forældre – hvordan opdrager vi vores barn?

Vores forældrekurser Pionergrupperne starter op i 2011 til januar, april og oktober. Vi har nu åbnet for deltagelse fra alle kommuner, så forældre som søger viden og netværk også udenfor København har mulighed for at deltage i et Pionergruppe forløb.

Læs mere: Pionergrupper.

Hvorfor skal vi snakke om hjernen?

Vi præsenterer vores nye introduktionskursus til Hjernen og autisme, hvor du kan lære de mest basale ting om hjernens funktion, og lære om hvordan hjernen fungerer lidt anderledes for personer med ASF i forhold til neurotypiske personer. Det er en spændende dag med mange praktiske øvelser og strategier, som kan bruges til at skabe selvforståelse hos personen med autisme eller Aspergers syndrom.

Læs mere: Hjernen – en introduktion

Hvordan har jeg samtaler med børn med Autisme – Aspergers syndrom?

Den Kognitive Børnesamtale er kurset, hvor du kan blive inspireret til, hvordan du kan have konkrete, visuelle og strukturerede samtaler med børn og unge, der har autisme – Asperger syndrom. Vi har udviklet et selvforståelseskursus-materiale, som deltagerne på denne workshop vil blive introduceret til.

Læs mere: Den kognitive børnesamtale

Varme vinterhilsner fra teamet i Psykologisk Ressource Center