Gå til indhold

Introkursus til SPQ’en – Systemizer Profile Questionnaire

Kom og lær hvad SPQ'en kan bruges til og hvad det betyder at have en systemizer profil?

Dr. Simon Baron-Cohen fra Cambridge University, har for mange år siden udviklet screeningsinstrumenter til opklaring af den enkelte persons personlighedsprofil med hensyn til empati, systemising evner og autismetræk – disse skemaer er kendt som EQ, SQ og AQ. Vi har anvendt disse skemaer i årevis, men har samlet vores erfaringer og videreudviklet et helt nyt questionnaire SPQ – Systemizer Profile Questionnaire. Du kan finde SPQ testen på spq.dk

I forbindelse med Systemizer.biz og Psykologisk Ressource Centers samarbejde er der på baggrund af Baron-Cohens skemaer opstået et revideret og nysammensat screeningsredskab udviklet af Kirsten Callesen og Peter Dyhr. Dette instrument er et online questionnare, som kaldes SPQ – Systemizer Profile Questionnaire, og det er med til at afdække et menneskes personlighedsprofil og gør det meget tydeligt, hvilke styrker og svagheder den enkelte har i forhold sociale kompetencer, evne til at specialisere sig, følsomhed i forhold til sanseapparatet og overskud til at bruge sin empati.

Denne kursusdag er en introduktion til at bruge SPQ’en i det daglige liv og kan benyttes af den enkelte person, som oplever sig berørt af socialt pres i hverdagen, ligesom familiemedlemmer og partnere vil få et indblik i, hvordan en person med en høj SPQ score fungerer. SPQ’en er blevet brugt af virksomheders HR afdelinger med henblik på at bedre den enkelte medarbejders profilmatch på arbejdsopgaver og styrke det kollegiale samspil. Jobkonsulenter bruger SPQ’en til at gøre den arbejdsmæssige profil tydeligere i forbindelse med arbejdsmarkedsplaceringen. Psykiatrien bruger SPQ’en som en kvalitativ interviewguide, der supplerer diagnostiske overvejelser og nuancerer en persons personlighedsprofil, hvad angår høj evne og lyst til at lave fagfaglige systemer og lavere evne eller lyst til socialt samspil. SPQ’en kan af trænede klinikere bruges til at være med til at bestemme graden af en autismetilstand.

SPQ’en kan bruges af alle, der enten selv er udfordret eller som arbejder med menneskers trivsel og styrker i et samfund, der ofte stresser mennesker, som er mere fagfagligt orienteret end orienteret mod det sociale samspil.

Så kom og blive klogere på din egen eller andres personlighedsprofil med besvarelsen af Systemizers nyudviklede spørgeskema: Systemizer Profile Questionnaire (SPQ).

Dette spørgeskema afdækker 9 forskellige områder, som bruges til at kortlægge om personer har en Systemizer profil eller ej. Når man har udfyldt SPQ’en, får man en beskrivelse af, hvilken profil man har og hvilke styrker og udfordringer, som ens profil har.

Medbring: egen PC eller ipad, så du kan komme ind i SPQ backoffice, mens vi gennemgår opbygningen og scoringsresultaterne. Tag testen inden kurset og medbring din rapport spq.dk

Sted: København – nærmere sted sendes ud med deltagerbrev.

Underviser: Kirsten Callesen

 

Nedenstående tilmelding er kun for offentlige institutioner med EAN-fakturering


Program

09:00

Kaffe og morgenbrød

09:30

Introduktion til Systemizer profilen inkl. introduktion til SPQ testens backoffice - hvordan fungerer en Systemizer? Og hvordan kan man forstå SPQ resultaterne bedst muligt?

10:30

Pause

10:45

Gennemgang af SPQ profilerne, har du en systemizer,
organizer, empathizer, neurotyp, særlig sensitiv eller
asperger profil? Hvordan finder man profilerne via
SPQ'en?

12:00

Frokost

12:45

Coachingforløb og/eller selvforståelseskurser ud fra
resultatet af SPQ'en og ens personlige profil.

13:45

Pause

14:00

Sårbarhed og styrker hos en person med en
systemizer profil - uddannelse, job og parforhold.
Endvidere fokus på stress, traumer, sociale strategier
og styrker.

15:00

Afrunding og strategier til de næste skridt -
jobforhold, familieliv, selvforståelse, psykiatri - udbrede
mere viden.

15:30

FarvelOplysninger

Målgruppe

Fagpersoner, pårørende, personer med systemizer profiler, jobkonsulenter, lærere, psykiatere, psykologer og socialrådgivere.

Pris

Kr. 1.800,- (inkl moms)

Lokalitet

Lokalitet kommer senere

Kursusleder

Kirsten Callesen
Psykolog

Tilmelding