Gå til indhold

Introduktion til autisme

Det kan være en ny verden der åbner sig når ens barn/barnebarn får en diagnose på autismespektret, herunder Asperger syndrom, og det kan betyde store omvæltninger – for hele familien. Dette kursus vil give en generel indføring i den viden og forståelse vi har om børn og unge med autisme. Måske er du forældre til et barn med autisme, måske har du et barnebarn som har fået en diagnose, og du vil gerne hjælpe og støtte barnet bedst muligt, men mangler viden samt konkrete værktøjer og strategier.

Dette kursus vil give en generel introduktion til autisme spektrum forstyrrelser, herunder Asperger syndrom, infantil autisme, atypisk autisme og GUA.

Definitioner på de forskellige autismediagnoser og hvordan symptomer kan komme til udtryk vil blive præsenteret.

Førende kognitive og neuropsykologiske teorier vil blive gennemgået for at øge forståelsen for barnet eller den unge med autisme.

Fokus vil være på at få en øget forståelse for netop dit barn/barnebarn – samt de styrker barnet besidder, men også de udfordringer barnet kan møde i hverdagen.

Herefter vil der være et oplæg fra Maja Toudal som selv har Asperger syndrom og som vil fortælle sin personlige historie samt hvordan hun oplever at forældre og bedsteforældre bedst kan forstå og støtte op om barnet med autisme.

Til en afslutning vil der være tid til debat og spørgsmål.

Pga tekniske problemer kan vi ikke skrive det præcise klokkeslæt i tilmeldingen.

D. 13. september 2017, er tidspunktet kl. 15.00-19.00

D. 21. november 2017, er tidspunktet kl. 9.00-13.00


Oplysninger

Målgruppe

Forældre, bedsteforældre og andre der ønsker en introduktion til autisme

Pris

kr. 600,- (kr. 1000,- for par)

Lokalitet

Psykologisk Ressource Center
Øster Søgade, 32, 4, 1357 København K

Kursusleder

Maja Toudal
konsulent

Tilmelding