Gå til indhold

Inklusion

Autisme-specifik inklusion i praksis

Mange børn og unge med autisme spektrum tilstande oplever problemer med at befinde sig i skole- og institutionsmiljøer. Det kan være svært for dem at skifte mellem miljøer og de kan blive udfordret af at skulle omstille sig mellem miljøerne, også selvom de måske trives begge steder.

Ofte hænger trivselsproblemer i hjem og skole sammen, og derfor skal de håndteres i samarbejde mellem forældre, lærere og pædagoger.

Stress, angst og sanseforstyrrelser kan fylde utroligt meget, og en aflastning af disse, hvor det er muligt, kan forbedre livskvaliteten og fremtidsudsigterne væsentligt. Desværre kan symptomerne ofte tage opmærksomheden, og så er det dem som bliver behandlet, i stedet for de egentlige faktorer, som handler om at hvert barn skal have hjælp til at skabe sammenhæng i sit liv ud fra en autismeforståelse.

Dette kursus har som formål at ruste lærere og pædagoger, til bedre at forstå og håndtere de problemer, som kan opstå i samspil med det enkelte barn og på tværs af miljøer.

Kurset tager udgangspunkt i en person med Aspergers erfaringer med både folkeskole og privatskoler.

Der tages højde for den aldersgruppe deltagerne arbejder med, idet kursets indhold fokuserer på både de udfordringer som har med det faglige arbejde i hverdagen at gøre og også på de svære eksamenssituationer.

Kurset varer fra kl. 9.30 til 13.00

Der vil være tid til spørgsmål og snak om konkrete situationer.

Du kan booke Maja Toudal til at holde dette oplæg:

  • 4000 kr. for 3,5 times oplæg
  • København: takst gældende
  • Storkøbenhavn: + 500 kr.
  • Øvrige Sjælland: + 1000 kr.
  • Fyn og Jylland: Transport og evt. ophold aftales individuelt.

Oplysninger

Målgruppe

Fagfolk og forældre

Pris

850 kr. (inkl. forplejning)

Lokalitet

Psykologisk Ressource Center
Øster Søgade 32, 4. sal, 1357 København K

Kursusleder

Maja Toudal
konsulent

Tilmelding