Gå til indhold

Introduktion til autisme, struktur og visualisering

For forældre og fagfolk

Dette kursus er en introduktion til autisme spektrum forstyrrelser, herunder Aspergers syndrom.

Formålet er at deltagerne får viden om og forståelse for, hvad det indebærer at være en person med ASF. Kurset gennemgår diagnoserne på autismespektret på en varieret måde, som dækker hele spektret fra barn til voksen.

Som pårørende eller fagperson til børn, unge eller voksne med autisme, står man ofte med en usikkerhed overfor, hvad der mon sker? Hvad man mon skal gøre? Hvilke muligheder findes der? Hvad indebærer det for familien eller skolen at have et barn med autisme eller Aspergers syndrom? Hvilke tiltag er de bedste og hvordan skal de gennemføres?

Introkurset peger på nogle af styrkesiderne og udfordringer personer med autisme kan have,og præsenterer pædagogiske og psykologiske metoder, som kan styrke udviklingen hos de personer som er berørte af autisme.

Kurset vil desuden give en introduktion til hvordan man konkret kan arbejde med struktur og visualisering, som pædagogisk redskab. Kurset giver en kort introduktion til nogle af de mest anvendelige ifht. til autisme.

I kursets sidste del skal deltagerne fremstille et produkt der kan være med til at skabe overblik i forbindelse med en situation eller et forløb, der er udfordrende for barnet/den unge.


Oplysninger

Målgruppe

Fagfolk og forældre

Pris

1.500 kr. (inkl. forplejning og kopimaterialer)

Lokalitet

Psykologisk Ressource Center
Øster Søgade 32, 4. sal, 1357 København K

Kursusleder

Mette Brinkløv
konsulent

Morten Gantzler Oschlag
konsulent

Tilmelding