Gå til indhold

Tony Attwood inspirerer

Af den

Den 26. – 27. maj dannede Herlev hospitals auditorium rammen om en 2-dages konference med Tony Attwood og kollega gennem mange år Michelle Garnett.

Tony og Michelle underviste i en række temaer relevante for autismeområdet som barndomsliv, venskaber, følelsesregulering, ungdomstid, stress og angst, familieliv, seksualitet og familieliv. Det blev til 2 meget inspirerende dage; en deltager udtaler “Den respekt og varme, der blev udvist i kombination med den store viden og de mange konkrete forslag hjælper til at give håb for hvordan vi kan leve livet fremover, og det har givet os nogle gode ideer og redskaber.”

Du kan finde flere indtryk, samt slides fra konferencen, på vores hjemmeside.

 

VITA efteruddannelsen

2. årgang af VITA efteruddannelsen hos PRC er ved at nærme sig sin afslutning. Det har været endnu et spændende år, hvor deltagerne er blevet trænet i arbejdet som Vejledere, Instruktører og Terapeuter på Autismeområdet.

En tidligere VITA-deltager udtaler:

“Jeg lærte på VITA uddannelsen mange konkrete teknikker og fik redskaber, som jeg kan bruge dagligt i mit arbejde, både i samtaler med børnene og de voksne og i min forståelse af, hvordan jeg bedst kan hjælpe.”

Arbejder du med mennesker med autismeprofiler, hvad end det er børn eller voksne, og savner du nogle gange flere konkrete redskaber med god teoretisk forankring i dit arbejde? Så er VITA efteruddannelsen noget for dig!

Næste VITA-hold starter op i efteråret 2011, så begynd allerede nu at undersøge med din arbejdsplads, om det kan være en mulig efteruddannelse for dig!

Du kan læse mere om vores VITA-kursus her.

Piger med autisme

I PRC har vi i år særligt fokus på piger og kvinder på autismespektret. Hvilke muligheder har man som pige/kvinde? Hvilke udfordringer? Hvilke særlige behov er der? Hvilken hjælp har man brug for?

I november 2011 afholder tidligere Videnscenter for Autisme, nu en del af Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri en konference om piger med autisme. Kirsten Callesen vil undervise begge dage på denne konference.

Du kan læse mere om konferencen og tilmelde dig her.

Fokus på angst og sanseintegrationsproblemer

Udover fokuset på piger med autismes profiler, er vi i PRC i 2011 optagede af det at have autisme og kæmpe med angst og sanseintegrationsproblemer. I efteråret vil vi udbyde flere workshops om temaet. Dette vil blive beskrevet i vore kommende nyhedsbreve.

Workshops i Jylland

Vi oplever en stor efterspørgsel på kurser i det jyske, og derfor afholder vi i efteråret en række kurser i Aalborg, Aarhus og Aabenraa. Temaerne er KAT-kassen, Hjernen og Autisme, Autisme og Angst samt Den Kognitive Børnesamtale.

Klik her for at læse mere om indhold, datoer og tilmelding for vores workshops i Jylland.

Besøg vores hjemmeside, og kig på vores øvrige tilbud og ressourcer.

Mange sommerhilsner fra teamet i Psykologisk Ressource Center